Uitgaan in Alanya

Het bruisende uitgaansleven in Alanya trekt veel jongeren naar de badplaats. De meeste grote discotheken en bars vind je in en rond het drukke havengebied, zoals de Havana Club, Robin Hood en de James Dean Bar. Iets verderop, buiten Alanya, vind je de populaire openluchtdiscotheek Auditorium en in het centrum van de stad en aan de boulevard zijn talloze kroegjes en levendige terrasjes. Kortom, een uitgaansleven met voor elk wat wils!

uitgaan_in_alanya.jpg

Alanya uitgaan; de plekken die je niet mag missen.

Er zijn dus veel gelegenheden waar je kunt uitgaan in Alanya. Hieronder bespreken we de plekken die je beslist niet mag missen.

Queens Garden

Queens Garden is net iets anders dan de discotheken in de haven. Je vindt hier ander publiek. Tot een uur of 03:00 's nachts is hier van jong tot oud aanwezig. 
Je kunt ervoor kiezen om lekker te zitten aan je tafeltje, je kunt er ook voor kiezen om lekker te gaan dansen.
Wat ik wel een minpuntje vind is de muziek die in 5 jaar nog niet echt veranderd is... 
Omdat wij een zoontje van nu 3 jaar hebben, kiezen we wel vaak voor Queens Garden, daar is ook een heel klein speel plekje ingericht met glijbaan en wip en als hij het zat is staat hij te dansen op de bar met het personeel. Personeel is overigens gezellig, behulpzaam en de bediening is goed.
Drinken is aan de prijs, maar nog altijd beter te doen dan in de discotheken.
Iedereen die in Alanya komt moet Queens Garden zeker een avondje hebben meegemaakt!

(De vermelding bij Google dat hij permanent gesloten is klopt niet dat is alleen in de winter)

Robin Hood

Robin Hood is de grootste disco van Alanya; er zijn 4 verdiepingen met op elke verdiepingen een eigen sfeertje. Op de eerste 2 verdiepingen is de Robin Hood Club gevestigd, daarboven ligt de Hawaii Beach Club en op de vierde verdieping klinken de zwoele klanken van de Lation Club.

Murphy’s

Discotheek Murphy’s is erg populair onder de Nederlandse jongeren. Het is een kleine discotheek waar je kan genieten van echt Hollandse gezelligheid; op donderdag is het Hollandse Avond!

Havana Club

In Havana Club hoor je werkelijk alle muziekstijlen. Van jaren ’60 tot en met ’80 en van R&B tot Latin en van HipHop tot House. Kom je vroeg, dan kan je voor een zacht prijsje de lekkerste cocktails drinken.

Janus

In discotheek Janus kan je de hele nacht swingen op top 40 en hiphop muziek. Naast de disco is een restaurant gevestigd waar je een stevige bodem voor een avondje uit kan leggen. Je kan er tot 00.00 uur terecht, dus kan je zo vanuit het restaurant de disco in gaan.

James Dean

James Dean is een echte hot spot onder de disco’s. Overal zie je posters van James Dean, maar toch hangt er een gezellige internationale sfeer. Dat komt ook doordat elke afzonderlijke ruimte een eigen muziekstijl heeft. Er zijn plekjes waar je lekker relaxed kan zitten, flitsende dansvloeren en een heuse VIP-lounge. James Dean opent overdag al zijn deuren en de consumpties zijn dan  voor de helft van de prijs die in de avonduren wordt berekend.

Robin Hood Havana Club
Janus James Dean

    Bistro Bellman

Bistro Bellman is een grote openluchtdisco die je beslist niet mag missen. Muziek in diverse stijlen en vaak van de beste dj’s!

Zapfhahn

De sfeer in Zapfhahn wordt bepaald door heerlijke muziekstijlen; Jazz, R&B, Retro en Blues. Daarnaast zijn er regelmatig optredens van bekende dj’s, bands en zangers.

Summer Garden

Een plek die je beslist niet mag missen is Summer Garden. Deze schitterend moderne en exclusieve club in Konakli omvat een indrukwekkend en kleurrijk aquarium. Alle moderne muziekstijlen zijn vertegenwoordigd, waaronder ook Turkse popmuziek.

Zapfhahn Bistro Bellman
Auditorium Summer Garden

    Feest en gezelligheid in de haven

Boten liggen te wachten op toeristen voor een picknick of discotoer