Omgeving Alanya

U kiest hierboven uit bezienswaardigheden in Alanya. Bezienswaardigheden is natuurlijke schoonheid, architectuur, cultuur of andere activiteiten die u zelf onderneemt.

Bezienswaardigheden

De bezienswaardigheden van Alanya vindt u hieronder. Prachtige natuur, indrukwekkende architectuur, de Turkse cultuur of andere mooie bezichtigingen.

Dimcay rivier

Dimcay is 15 kilometer in het binnenland en is een gebied met een geweldig landschap met picknick tafels staand onder oude bomen waar gasten met hun voeten in het water zitten. In sommige restaurants kunt u zelfs gaan zitten op kussens aan authentieke tafels op vlotten op de rivier. De forel is hier uitstekend is vers gekookt uit de rivier. Dit gebied is ook populair om te mountainbiken of te wandelen.

     

Das grotten

De fascinerende Damlatas grotten zijn de beste plaats in de omgeving om misvormde rots formaties, stalagmieten en stalactieten te zien die 15 duizend jaar geleden ontstaan zijn. De grotten zijn beroemd omdat de lucht goed is voor astma patiënten en mensen met andere borst klachten.

   

Boot trips Alanya

Maak een boot trip uit de haven om de drie zee grotten te bekijken; Fosforlu Magara met de fosfor rotsen, de Kizlar Magarasi waar piraten hun vrouwelijke gevangenen hielden en de Asiklar Magarasi (liefdes grot).

Water park Alanya

U hebt een spannende tijd in het nabij gelegen waterpark, Water Planet, waar de hele familie gekke lol kan hebben op een van de 27 glijbanen of de vlotten op de rivier van 350 meter met kunstmatige golven. Als u echt een lef hebt kunt u gaan bungee jumpen of met een vaste hand gaan mini golfen op de 6 hole minigolf.

Alanya kasteel, rode toren en museum

Voor de cultuurgekken heeft Alanya het oude fort en de waterbakmuren. Het fort, dat boven Alanya uitsteekt, heeft muren die 6500 meter lang zijn met 140 torens. Het binnenfort is het hoogste punt van het schiereiland en een museum. De Adam Atacagi toren is een belangrijke plaats in de tour van het binnenkasteel, in de Romeinse tijd kregen gevangenen drie stenen en werd hen gevraagd te gokken. Degene die het voor elkaar kregen een steen in de zee te gooien werden vrijgelaten en degene die dat niet lukt werden de zee ingeschoten met een katapult! De naam Adam Atacagi (maan gooier) dateert uit deze tijd. In het fort zijn vijf moskees en kerken uit de Romeinse tijd die ook het bezoeken waard zijn.

      

Vanuit het fort kunt u afdalen naar de rode toren, scheepwerf en het munitie huis. De rode toren, die was gebouwd om de scheepswerf van Alanya te beschermen, dateert uit 1225 en is 33 meter hoog met 85 treden tot de top. De scheepswerf is gebouwd in 1228 met hiernaast de munitiekamer die werd gebruikt om kanonnen en oorlogsschepen te maken en om de haven en scheepswerf te beschermen.

De musea in Alanya bewaren vele monumenten uit de bronzen eeuw, hellenistische en Romeinse tijdperk.

Bananen plantages en citrus boomgaarden

Voor heel iets anders kunt u ook eens een van de vele bananen plantages bezoeken, om een Turkse dwerg banaan te proeven of sinasappels te plukken in de citrus boomgaarden.